Historie

Intensjonen med mesterskapet er å skape en arena der norske supportere av italienske lag skal kunne konkurrere i all vennskapelighet og representere laget i sitt hjerte. Det skal ikke være noen formelle krav for å være med annet enn de kravene spesifisert i reglementet for turneringen. Det er klart at turneringen for supportere av britiske lag har vært en stor inspirasjon og en mal for gjennomføring. Vi ønsker selvsagt å sette vårt preg på denne turneringen og utvikle dette i den retningen vi føler passer oss best i tiden fremover. Turneringen har fått navn etter den legendariske italienske treneren Vittorio Pozzo som gikk under kallenavnet “den gamle mesteren”. Turneringen omtales ofte kun som Coppa Pozzo.

historie pokalTrofeet det konkurreres om er en gave fra Team Lazio Nord og er til låns på mesterskapsdagen, men som resten av året oppbevares i et av komité-medlemmenes private gemakker. Vinnerlaget mottar et brodert rundt merke som synlig bevis på mesterskapstittelen. Merket syes på drakt og kan, imotsetning til tilsvarende merke gitt for seier i Coppa Italia, bæres til evig tid. Merket vinnes av klubben og man trenger således ikke å selv ha vært med på det laget som vant for å bære merket når man representerer klubben. Etter å ha vunnet cupen 5 ganger tildeles nytt merke med V i gull og ved 10. tildeling en X.

Det ettersendes diplom til samtlige spillere på vinnerlaget som har spilt minimum én kamp i turneringen – inntil 20 spillere kan nyttes iløpet av en turnering. Det vil også bli kåret en toppscorer – capocannoniere – og turneringens beste spiller ved turneringens slutt. Det er vandretroféer til disse med tilsvarende premisser som turneringsvinner-troféet. Alle troféer vil få påsatt plate med navn på henholdsvis lag eller spiller som de/den det er tildet.

Tidenes første mesterskap gikk av stabelen på Røa kunstgress den 18. august 2018. Det var totalt tre lag som deltok – Lazio, Inter og Juventus.

AC Milan og Napoli var også påmeldt, men trakk sine lag uken før mesterskapet og tapte derfor alle oppsatte kamper på walk-over. Disse kampene gikk ikke inn i maratontabellen da kun gjennomførte kamper (og walk-over på turneringsdag) genererer tall i tabellen. De resterende lagene spillte to kamper mot hverandre og de to beste lagene etter gruppespillet spillte finale. Juventus stilte mannssterke opp med 10 spillere mens Inter måtte ha støtte fra de to andre lagene for å kunne stille lag. Geir Martinsen (Juventus) og brødrene Prag (Lazio) stilte opp i de fire gruppespill-kampene.

Lazio møtte Inter i turneringes aller første kamp – det endte med seier til Inter 5 – 4 og turneringens første hat-trick – av Alexander Jacobsen. Etter gruppespillet stod alle lag med lik poengsum, ettersom alle hadde vunnet to og tapt to. Lazio sikret seg best målforskjell da de revansjerte tapet i åpningskampen med en sterk 9 – 1 seier – Hat-trick av Edvard Valmestad og Rune Roman Hagen. Juventus og Inter hadde begge gått videre etter gruppespillet med uavgjort i siste kamp, men Juventus vant knepent 4 – 3 og var klare for finale mot Lazio. Etter første omgang i finalen ledet Juventus 1 – 0, men Lazio som kom sent igang i turneringen ble for sterke og scoret 3 ganger i andre omgang uten at Juventus fikk ballen i mål. Lazio kaptein Simen Aleksander Prag mottok trofeet fra arrangementskomité-medlem Ali Al-Saad og løftet dette over hodet sammen med resten av laget til applause fra resterende lags spillere. All honnør til alle deltagere for et fair og velspillt mesterskap med 0 gule kort. Lazios Rune Roman Hagen og Juventus´ Geir Martinsen ble turneringens beste spillere. Turneringens toppscorere ble Lazios Geir André Bøyum og Edvard Valmestad med 8 mål hver.

2018 Winner LAzio

Komitéen hadde lagt til rette for at lag som ikke har nok spillere til å stille et rent lag kan danne regionslag. Det var tre regioner det da var snakk om Nord, centrum og sud. Det ble i 2018 ikke aktuelt å ta med regionslag.

Påmelding av lag for neste års turnering gjøres på mail til coppavittoriopozzo@post.com eller ved å ta kontakt med arrangements komiteen.

__